• Посилання скопійовано

Фонд НВВ офіційно підтвердив: подання відомості розподілу за 2015 рік - право, а не обов'язок

Відповідно за неподання Відомості розподілу чисельності працівників за 2015 рік штрафів не буде

Фонд НВВ офіційно підтвердив: подання відомості розподілу за 2015 рік - право, а не обов'язок

ФСС НВВ у листі від 22.01.2016 р. №18-06-13 підтвердила висловлену раніше позицію щодо подання  Відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за 2015 рік.

Отже, у зв’язку із скасуванням класів професійного ризику виробництва з 01.01.2016 року та запровадженням фіксованої ставки ЄСВ у розмірі 22 % страхувальники мають право не подавати до робочих органів виконавчої дирекції Фонду відомість розподілу за 2015 рік.

 Робочі органи виконавчої дирекції Фонду, відповідно, не мають підстав накладати адміністративні штрафи на посадових осіб страхувальників за несвоєчасне інформування про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства. Адже відповідно до КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Виходячи із системного аналізу законодавства склад правопорушення у даному випадку відсутній, оскільки неподання відомостей про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) та про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства не створює будь-яких правових наслідків.

Нагадаємо, що аналогічне роз'яснення було розміщене 19 січня на офіційному сайті Фонду з НВВ. Про це ми писали тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»