• Посилання скопійовано

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП можна подати в електронній формі

У Фонді з ТВП розповіли про нюанси подання звітності за формою №Ф4-ФСС з ТВП в електронній формі

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП можна подати в електронній формі

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП зауважує, що страхувальники можуть подавати звітність за формою Ф.4-ФСС з ТВП в електронній формі.

Електронний документ надсилається страхувальником адресату через автоматизовану інформаційну систему приймання електронних документів Фонду за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку загального користування на підставі укладеного договору між адресатом та страхувальником.

Для укладення договору страхувальнику необхідно звернутися до робочого органу Фонду за місцем реєстрації. Разом із договором до робочого органу надаються посилені сертифікати відкритих ключів.

Договір діє до закінчення терміну чинності посилених сертифікатів відкритих ключів.

Якщо страхувальник подає адресату нові посилені сертифікати ЕЦП, договір вважається продовженим до закінчення терміну чинності нових посилених сертифікатів ключів.

Автоматизована інформаційна система приймання електронних документів Фонду забезпечує цілодобовий прийом електронних документів від страхувальників. Обробку документів адресат здійснює з 9:00 год. до 17:00 год. щодня, крім вихідних, святкових та неробочих днів.

Датою подання електронного документа вважається дата, зафіксована у першій квитанції до електронного документа, за яким страхувальником отримано третю квитанцію з повідомленням про прийняття (або неприйняття) електронного документа.

Електронний документ, до якого страхувальником не було отримано третьої квитанції, прийнятим не вважається.

Нагадуємо, що звітність за формою №Ф.4–ФСС з ТВП надається не пізніше 20 числа наступного за звітним періодом місяця.  Граничний термін подання звітності за I квартал 2016 року - 20 квітня (від ред.)

За несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності по коштах Фонду, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів на посадових осіб підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, накладається штраф в розмірі та порядку, передбаченими чинним законодавством.

Рекомендації Фонду з ТВП щодо заповнення цього звіту читайте тут >>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»