• Посилання скопійовано

"Нульова декларація" виведе бізнес із тіні, - Р. Насіров

За словами Голови ДФС, доцільно ввести «нульову декларацію» для всіх громадян, доходи яких перевищують мільйон гривень. Причому зробити це потрібно вже цього року

"Нульова декларація" виведе бізнес із тіні, - Р. Насіров

Роман Насіров уточнив, що «нульове» декларування передбачатиме розкриття інформації про незаконно нажиті активи в обмін на амністію.

На переконання голови фіскальної служби, це може стати дієвим інструментом для боротьби з корупцією і детінізації економіки.

Також він додав, що ДФС показує позитивні результати - з початку року планові показники з надходжень до бюджету перевиконані на 16 млрд гривень. До загального фонду державного бюджету надійшло 157,5 млрд. грн. Таке перевиконання свідчить про те, що економіка почала виходити з тіні, особливо це стосується податку на додану вартість.

Законопроект про нульову декларацію було внесено до Верховної Ради у березні цього року. Проект закону зобов’язує всіх повнолітніх громадян надати Державній фіскальній службі дані не тільки про свої доходи за рік, а й видатки. Документ передбачає звільнення громадян від юридичної відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства у випадку, якщо незаконно одержані доходи або майно будуть задекларовані зі сплатою податку. При цьому чинний або колишній чиновник, на відміну від інших громадян, зобов’язаний при декларуванні вказати джерела нажитого майна.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»