• Посилання скопійовано

Які дані включаються до алкогольно-тютюнових звітів за формами №2-РС, №1-ОА и №1-РА

ДФСУ у черговому листі звернула увагу на деякі нюанси заповнення звітів за формами №2-РС, №1-ОА та №1-РА

Які дані включаються до алкогольно-тютюнових звітів за формами №2-РС, №1-ОА и №1-РА

ДФСУ у листі від 17.05.2016 р. №10689/6/99-99-12-02-02-15 нагадала деякі нюанси заповнення алкогольно-тютюнової звітності, а саме:

1) Звіт №2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв" відображає обіг алкогольних напоїв, який здійснюється на підставі ліцензії на виробництво алкогольних напоїв.

До звіту №2-РС включається реалізація алкогольних напоїв (включаючи виноматеріали) лише власного виробництва, тобто вироблені та реалізовані на підставі ліцензії на виробництво алкогольних напоїв.

Натомість не включаються:

 - алкогольні напої, придбані суб’єктом господарювання, який має ліцензію на виробництво алкогольних напоїв, у інших виробників і реалізовані таким суб’єктом третім особам;

виноматеріали, придбані суб’єктом господарювання, який має ліцензію на виробництво алкогольних напоїв, у інших виробників і реалізовані таким суб’єктом третім особам. 

Зазначена інформація відображається у звіті №1-ОА.

У разі використання придбаного виноматеріалу у власному виробництві його необхідно включати до звіту №2-РС.

2) Звіт №1-ОА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі" відображає реалізацію алкогольних напоїв, яка здійснюється на підставі ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями.

До цього звіту включаються:

 - виноматеріали, придбані суб’єктом господарювання у виробників виноматеріалів і реалізовані таким суб’єктом третім особам;

 - алкогольні напої прийняті суб’єктом господарювання на комісію від виробників;

-  алкогольні напої реалізовані суб’єктом господарювання третім особам, якщо ці алкогольні напої були прийняті на комісію таким суб’єктом від виробників;

- алкогольні напої реалізовані суб’єктом господарювання третім особам.

Порядком заповнення розділів ІІ та ІІІ звіту №1-ОА про перелік контрагентів, у яких/яким здійснювало(а)ся придбання/реалізація алкогольних напоїв встановлено: у графі 1 зазначається дата придбання/реалізації алкогольних напоїв (дана графа заповнюється шляхом зазначення номера місяця звітного періоду, якщо придбання/реалізація продукції (у) одному(го) й тому(го)ж контрагенту(а) було декілька разів за звітний місяць - у графі 7 зазначається загальна кількість придбаної/реалізованої продукції за звітний місяць).

3) Звіт №1-РА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі" відображає реалізацію алкогольних напоїв, яка здійснюється на підставі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

До звіту включаються:

 - алкогольні напої власного виробництва, реалізовані суб’єктом господарювання - виробником у власному роздрібному магазині;

- алкогольні напої, реалізовані суб’єктом господарювання у роздрібній мережі, якщо ці алкогольні напої були придбані на комісію таким суб’єктом від виробників;

- алкогольні напої реалізовані суб’єктом господарювання відповідно до ліцензії на роздрібну торгівлю, а у звіт №1-ОА включаються алкогольні напої реалізовані суб’єктом господарювання відповідно до ліцензії на оптову торгівлю.

Нагадуємо, що 9 червня - граничний термін подання алкогольно-тютюнової звітності. Новина на тему >>

Більше про заповнення алкогольно-тютюнової звітності читайте в матеріалах:

 - Аналітика від Дт-Кт: алкогольно-тютюнова звітність;

ДФС роз'яснила порядок подання та заповнення алкогольно-тютюнової звітності;

 - Заповнюємо алкогольно-тютюнову звітність: запитання та відповіді від ДФСУ;

Виправляємо помилки в алкогольно-тютюновій звітності: рекомендації ДФС;

Подання алкогольно-тютюнової звітності у разі відсутності/наявності кількох ліцензій (для передплатників);

 - Які лікарські засоби відображаються в звіті за формою №1-РА.

Нагадаємо також, що нардеп Оксана Продан уже двічі зверталась до Мінфіну з проханням скасувати цю звітність. Більше про це тут >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»