• Посилання скопійовано

Звітність з ПДВ за серпень 2016 року: коротко про головні зміни від ДФСУ

ДФСУ у новому листі нагадує, що за серпень звітуємо уже за оновленою формою декларації з ПДВ, а також роз'яснює зміни, які у ній відбулися

Звітність з ПДВ за серпень 2016 року: коротко про головні зміни від ДФСУ

ДФСУ у листі від 22.07.2016 р. №24830/7/99-99-15-03-02-17 нагадує, що подання декларації з ПДВ, яка враховує зміни, внесені з 1 липня 2016 року наказом Мінфіну  від 25.05.2016 р. № 503, вперше має здійснюватися:

  •  за звітний період серпень 2016 року (граничний термін подання - 20.09.2016 р.),
  • IV квартал 2016 року (граничний термін подання 10.02.2017 р.).

Про це ще минулого тижня повідомили регіональні податківці. А ДФСУ тепер оформила це в офіційний лист, а також додатково роз'яснила в ньому зміни, що відбулися у новій формі декларації. Зокрема:

1) у додатку 5 (Д5) до декларації з ПДВ з таблиці 1 виключені рядки "300000000000" та "500000000000" та з таблиці 2 - рядок "усього за основною ставкою та ставкою 7 %";

2) викладено у новій редакції примітку "*" додатка 9 (Д9) до декларації з ПДВ (пункт 2 Змін до наказу N 21), а саме: "* Дванадцять попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника - звітний податковий період";

3) у додатку 10 (Д10) у рядку 11.1 таблиці 2 слово та цифру "таблиці 1" змінено на слово та цифру "таблиці 2", а у рядку 11.1 таблиці 3 слово та цифру "таблиці 1" змінено словом та цифрою "таблиці 3" (пункт 3 Змін до наказу N 21).

4) викладено в новій редакції додатки 2 (Д2) та 3 (Д3) до декларації з ПДВ;

5) нова редакція вказаних додатків передбачає спрощення порядку заповнення звітності та розшифровку від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом в розрізі постачальників тільки у тій частині такого від’ємного значення, яка задекларована платником податку до бюджетного відшкодування. Така деталізація здійснюється в таблиці 2 "Розшифровка суми податку, фактично сплаченої у попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України" додатка 3 (Д3) до декларації.

Деталізація від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом, яка переноситься до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, здійснюється лише в частині періодів її виникнення. Такі дані відображаються в додатку 2 (Д2) до декларації з ПДВ.

У графі 2 таблиці 2 додатка 3 (Д3) податківці рекомендують вказувати ІПН контрагента, за рахунок якого виникла сума від’ємного значення, виходячи з хронології її виникнення, починаючи зі звітного періоду, який є найближчим до дати подання декларації (найновіший звітний період) та закінчуючи найбільш давнім звітним періодом. Тобто спочатку доцільно відображати "найновішу" щодо звітного періоду подання декларації з ПДВ суму від'ємного значення ПДВ.

Докладніше про зміни в декларації з ПДВ та порядку заповнення податкових накладних читайте в аналітичній статті від редакції >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»