• Посилання скопійовано

Кабмін погодив об'єднання звітності з ЄСВ і ПДФО

Уряд ухвалив законопроекти щодо подання єдиної звітності для ЄСВ та ПДФО

Кабмін погодив об'єднання звітності з ЄСВ і ПДФО

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді об'єднати звітність з ЄСВ та ПДФО. Законопроект, розроблений Мінфіном, затверджено на сьогоднішньому засіданні Уряду. Про цей законопроект також ми розповідали тут>>

Метою цього законопроекту є запровадження нової об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ, яка є більш уніфікованою з єдиним встановленим терміном подання. 

На думку Мінфіну, це сприятиме:

  • спрощенню ведення бізнесу;
  • спрощенню адміністрування ПДФО та ЄСВ;
  • зменшенню обсягу первинних документів та податкової звітності;
  • покращенню ефективності роботи контролюючих органів.

Щодо подання звітності з ЄСВ додатково у Мінфіні повідомили, що:

  • для ФОП та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, зокрема, передбачено, що відомості про нарахування, обчислення і сплату єдиного внеску з доходів від підприємницької діяльності або провадження незалежної професійної діяльності подаються у складі річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації);
  • для фізосіб – платників єдиного податку передбачено подання звітності з єдиного внеску у складі податкової декларації платника єдиного податку.

***

Передбачається, що закон набере чинності з 1 січня 2019 року.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»