• Посилання скопійовано

Мораторій на перевірки від ДФС діє до кінця 2016 р.

Органи ДФС зобов’язані дотримуватись обмежень щодо проведення перевірок

Мораторій на перевірки від ДФС діє до кінця 2016 р.

Податківці в листі від від 09.06.2016 р. №12828/6/99-99-14-03-03-15 зазначають, що п. 3 р. ІІ Прикінцевих положень Закону № 71-VIII встановлено, що у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу КМУ, за заявкою госпсуб’єкта щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу. Зазначене обмеження не поширюється:

  • з 01.01.2015 р. на перевірки госпсуб’єктів, що ввозять на митну територію України та/або виробляють та/або реалізують підакцизні товари, на перевірки дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб, ЄСВ, відшкодування ПДВ;
  • з 01.07.2015 р. на перевірки платників єдиного податку І і ІІІ (фізособи-підприємці) груп, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі, за винятком платників єдиного податку, визначених п. 28 підр. 10 р. XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України, з питань дотримання порядку застосування РРО.

Органи ДФС зобов’язані дотримуватись обмежень щодо проведення перевірок, встановлених Законом № 71-VIII.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»