• Посилання скопійовано

Як визначатиметься розмір штрафів за порушення економічної конкуренції

Антимонопольний комітет надав нові рекомендації щодо розрахунку штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Як визначатиметься розмір штрафів за порушення економічної конкуренції

Антимонопольний комітет надав Рекомендаційні роз'яснення від 16.02.2016 р. №6-рр щодо застосування положень частин другої, п'ятої та шостої статті 52 Закону України "Про захист економічної конкуренції", частин першої та другої статті 21 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції".

Рекомендаційні роз'яснення визначають підходи Антимонопольного комітету, які рекомендується застосовувати його органам при визначенні розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції з метою забезпечення правової визначеності та передбачуваності застосування положень зазначених Законів.

Під час розрахунку розміру штрафів за порушення Антимонопольний комітет керується засадами пропорційності, недискримінаційності та розумності.

Визначення розміру штрафу здійснюється у два етапи:

- на першому визначається базовий розмір штрафу для кожного відповідача;

- на другому цей розмір коригується з урахуванням обтяжуючих та пом'якшуючих обставин.

Розмір накладеного штрафу не може перевищувати меж, визначених у ч. 25 та 6 ст. 52 Закону "Про захист економічної конкуренції" та ч. 1 та 2 ст. 21 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції".

Крім цього, визнано такими, що втратили чинність, Рекомендаційні роз'яснення Антимонопольного комітету від 15.09.2015 №16-рр "Щодо застосування положень частин другої та п'ятої статті 52 Закону України "Про захист економічної конкуренції", частин першої та другої статті 21 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції".

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»