• Посилання скопійовано

Розрахунки підприємцями-єдинниками через POS-термінал: чи потрібен РРО?

Якщо дохід платника єдиного податку II або III групи протягом календарного року не перевищує 1 млн грн, реєструвати та застосовувати РРО при використанні РОS-терміналу не обов’язково

Розрахунки підприємцями-єдинниками через POS-термінал: чи потрібен РРО?

ДФС в Одеській області у листі від 09.03.2016 р. №208/Р/15-32-14-06-10 роз'яснює, що при здійсненні розрахункових операцій в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) застосування РРО є обов’язковим.

Для здійснення розрахункових операцій через РРО в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) допустимим є, зокрема, використання РОS-терміналу, який налаштований для роботи в єдиному циклі з РРО.

Документом, який підтверджує здійснення платежу за допомогою платіжної картки, має бути:

- фіскальний касовий чек (у разі обов’язкового застосування РРО);

- розрахунковий документ, який відповідає вимогам Положення про форму та зміст розрахункових документів (у разі звільнення від застосування РРО).

Водночас податківці нагадують, що РРО не застосовуються єдинниками I, II та III групи (підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн гривень. Тобто, якщо дохід платника єдиного податку 2-ої або 3-ої групи протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень, реєструвати та застосовувати РРО при використанні РОS-терміналу не обов’язково.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС в Одеській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»