• Посилання скопійовано

ДФСУ розглянула питання щодо перереєстрації РРО при зміні назви адреси його використання

Податківці зазначають, що після внесення змін до правовстановлюючих документів потрібно перереєструвати РРО

ДФСУ розглянула питання щодо перереєстрації РРО при зміні назви адреси його використання

ДФС у листі від 13.04.2016 р. №8277/6/99-99-22-07-03-15 роз'яснила, що у разі зміни даних щодо правовстановлюючих документів госпсуб'єкта, які зазначаються в реєстраційному посвідченні, суб'єкт господарювання протягом п'яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, повинен подати до органу ДФС за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву з позначкою "Перереєстрація" із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.

Таким чином, якщо органами виконавчої влади чи місцевого самоврядування прийнято рішення про перейменування вулиці чи інших топонімів (географічних назв), внаслідок чого змінюється адреса господарської одиниці, власник відповідного приміщення має привести свої установчі документи у відповідність із Законом №317Після внесення змін до документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, має бути проведена перереєстрація РРО.

Законом N 317 не встановлено кінцевих термінів внесення змін до правовстановлюючих документів.

Водночас Законом №317-VIII та Законом про РРО не встановлена відповідальність суб'єктів господарювання у разі не внесення змін до правовстановлюючих документів, в тому числі до документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО.

Звертаємо увагу, що на думку Мін'юсту, перейменування вулиці не зобов’язує відразу змінювати реєстрацію. Докладніше >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»