• Посилання скопійовано

Обмежено право Ради вносити правки до держбюджету

Рада ухвалила закон, яким встановлено перелік умов, за яких можуть бути внесені зміни в Закон про державний бюджет України

Обмежено право Ради вносити правки до держбюджету

24 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо узгодження норм Бюджетного кодексу зі змінами до галузевого та податкового законодавства) (законопроект №3629). За цей Закон проголосували 227 нардепів.

Закон розроблено з метою оптимізації видатків бюджету і узгодження норм Бюджетного кодексу України зі змінами до галузевого та податкового законодавства, в якому, зокрема, запропоновано:

  • оптимізувати кількість головних розпорядників бюджетних коштів;
  • визначити чіткі правила внесення змін до державного бюджету протягом бюджетного року з метою підвищення прозорості та передбачуваності фіскальної політики;
  • унормувати спрямування закладами охорони здоров’я коштів медичної субвенції на поточні видатки, а у разі забезпечення такої потреби –  на капітальні видатки;
  • унормувати питання використання залишків коштів освітньої субвенції, що склалися на початок бюджетного періоду;
  • унормувати право Міністерства фінансів України отримувати інформацію, що містить банківську таємницю, персональні дані, при реалізації повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат.

Закон надає Кабінету міністрів виключне право на внесення змін до закону про державний бюджет України, якщо такі зміни передбачають зміну граничного обсягу дефіциту державного бюджету, граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу і граничного обсягу надання державних гарантій.

Все про держбюджет>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»