• Посилання скопійовано

Ставки акцизу на старі авто знижено до кінця 2018 року: прийнято закон

ВРУ підтримала у другому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів

Ставки акцизу на старі авто знижено до кінця 2018 року: прийнято закон

За законопроект №3251 проголосувало 237 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом тимчасово, до 31 грудня 2018 р., встановлюються знижені ставки акцизного податку на автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів товарної позиції 8702), включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони, гоночні автомобілі та інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

Підкреслюється, що ставки акцизного податку, встановлені в законі, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони:

- мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України у відповідності з законодавством, або ввозиться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної в такій згідно із законом України;

- вироблені до 1 січня 2010 року;

- ввозяться на митну територію України особою для власного використання або в інтересах інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських і цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.

Зазначається, що в разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації транспортних засобів, при ввезенні яких були застосовані ставки акцизного податку, визначені цим пунктом, платник податку зобов'язаний сплатити акцизний податок за такі транспортні засоби за ставками, встановленими ст. 215 Податкового кодексу.

Закон вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування. Зазначимо, що цю норму закону ставили на підтвердження чотири рази. Спочатку поправку підтримали 196, 213 і 216 нардепів. В четвертий раз норму підтримав 231 парламентар.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»