• Посилання скопійовано

Рада прийняла закон про реструктурізацію кредитів юросіб

Метою закону є створення ефективного та дієвого механізму добровільної фінансової реструктуризації боргів підприємств України та їх досудової санації

Рада прийняла закон про реструктурізацію кредитів юросіб

Верховна Рада України прийняла проект Закону України №3555 про фінансову реструктуризацію в другому читанні і в цілому. За документ проголосували 229 парламентарів, передає РБК-Україна.

Нагадаємо, що в першому читанні цей законопроект було прийнято наприкінці березня. Докладніше >>

Так, закон покликаний допомогти банкам і частини підприємств України провести позасудову реструктуризацію проблемних кредитів. Реструктуризація буде здійснюватися за принципом добровільності і врахування інтересів усіх кредиторів і боржника.Документ встановлює, що фінансова реструктуризація здійснюється на основі договору.

Для підвищення ефективності розгляду спорів, що виникають під час процедури фінансової реструктуризації передбачено особливий порядок вирішення спорів в арбітражі, а саме - створення арбітражного комітету, який буде призначати арбітрів із затвердженого наглядовою радою списку.

На період дії закону пропонується введення податкових пільг, шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Відзначимо, що на думку НБУ, законопроект буде сприяти зміцненню банківської системи та відновлення довіри з боку населення. Так, регулятор вважає, що закон про фінансову реструктуризацію дозволить конвертувати 25% корпоративних боргів. При цьому мова йде виключно про життєздатних підприємствах.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій заявив, що протягом поточного пленарного тижня ВРУ може розглянути 7 законопроектів, необхідних доя продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»