• Посилання скопійовано

До 1 липня держпідприємтсва повинні сплатити дивіденди до держбюджету

Фонд держмайна наголошує на необхідності обов'язкової сплати до держбюджету нарахованих на корпоративні права держави дивідендів та дотримання строків їх сплати

До 1 липня держпідприємтсва повинні сплатити дивіденди до держбюджету

Фонд держмайна у листі від 25.04.2016 р. №10-51-7676 нагадує, що господарська організація, у статутному капіталі якої є корпоративні права держави, за підсумками календарного року зобов'язана спрямувати частину чистого прибутку на виплату дивідендів.

Госптовариства, 50% і більше акцій (часток, паїв) яких знаходяться в статутних капіталах господарських товариств, частка держави в яких становить 100%, повинні сплатити дивіденди безпосередньо до держбюджету не пізніше 1 липня року, що настає за звітним, у розмірі базових нормативів відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів, але не менше 30%, пропорційно розміру державної частки (акцій, паїв) у статутних капіталах господарських товариств, акціонером яких є держава і володіє в них контрольним пакетом акцій.

Дивіденди на державну частку мають бути сплачені до загального фонду держбюджету, доходної статті бюджетної класифікації "Дивіденди (доход), нараховані на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна власність", за кодом класифікації доходів бюджету 21010500, на відповідний рахунок з обліку надходжень до державного бюджету, відкритий в органах Держказначейства за місцем знаходження платника.

На суму дивідендів, несвоєчасно сплачених господарським товариством, нараховується пеня, яка сплачується до загального фонду держбюджету з розрахунку подвійної облікової ставки НБУ від суми недоплати, розрахованої за кожний день прострочення платежу, починаючи з наступного дня після настання строку платежу і по день сплати включно.

Крім того, у разі невиплати господарським товариством до 1 липня 2016 року дивідендів за результатами його фінансово-господарської діяльності у 2015 році суб'єктом управління корпоративними правами держави буде вжито заходів для розірвання контракту з керівником такого товариства.

Після сплати дивідендів, нарахованих на державну частку в статутному капіталі господарського товариства, Фонд держмайна просить одразу надіслати факсом або на електронну адресу копію платіжного доручення (з наступним підтвердженням в паперовому вигляді) до Департаменту управління корпоративними правами держави ФДМУ (тел./факс: (044) 200-35-04 cnechetaylo@spfii.gov.ua).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»