• Посилання скопійовано

Затверджено нове Положення про склади тимчасового зберігання

Наказ Мінфіну від 28.05.2012 р. №613 «Про затвердження Положення про склади тимчасового зберігання»

Мінфін Наказом №613 затвердив нове Положення про склади тимчасового зберігання.
Положення визначає форму, порядок подання та розгляду заяв, порядок надання, зупинення дії, анулювання дозволу на відкриття та експлуатацію складу тимчасового зберігання (СТЗ); вимоги до складських об’єктів, які можуть використовуватися як СТЗ; правила провадження діяльності СТЗ та порядок контролю за її провадженням; порядок розміщення, зберігання та обліку товарів, транспортних засобів комерційного призначення на СТЗ.
Митниця, в зоні діяльності якої розташовані відповідні складські об’єкти СТЗ, надає дозвіл на відкриття та експлуатацію СТЗ відкритого або закритого типу. У межах СТЗ та прилеглої до СТЗ території створюється зона митного контролю.
У разі надходження товарів автотранспортом на територію СТЗ відкритого типу прилегла до цього СТЗ територія або її частина визначається митницею як місце доставки товарів.
На письмовий запит керівника митниці або уповноваженої ним особи утримувач СТЗ надає митниці відеоінформацію на носіях, узгоджених із митницею, за період, вказаний у запиті.
Носії інформації з відеозаписами, наданими утримувачем СТЗ, зберігаються митницею не менше 365 днів з дати їх отримання. Після закінчення строку зберігання ці носії інформації повертаються утримувачу СТЗ.
Крім того, зазначеним Положенням визначені вимоги до розташування та обладнання СТЗ та СГД, порядок подання та розгляду заяв про надання Дозволу, особливості переоформлення, зупинення дії Дозволу та його анулювання, порядок контролю за провадженням діяльності СТЗ, ведення Реєстру СТЗ, порядок розміщення та зберігання товарів, ТЗ комерційного призначення на СТЗ (СГД), порядок ведення обліку та подання митним органам звітності щодо товарів на СТЗ (СГД).

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»