• Посилання скопійовано

Визначено порядок фото- та відеофіксації на митницях

Порядок здійснення фото-, відеофіксації митних та інших формальностей, які проводяться контролюючими органами, набере чинності 1 липня 2016 року

Визначено порядок фото- та відеофіксації на митницях

Кабмін постановою від 08.06.2016 р. №370 затвердив Порядок здійснення фото-, відеофіксації митних та інших формальностей, які проводяться контролюючими органами.

Обов'язкова фото- та відеофіксація при проведенні формальностей митними та іншими контролюючими органами впроваджуватиметься поетапно шляхом використання посадовими особами митниць індивідуальних портативних відеокамер (відеореєстраторів) по мірі забезпечення ними відповідних підрозділів.  

В результаті передбачається впровадження обов'язкової відеофіксації огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів в пунктах пропуску через державний кордон, в зонах митного контролю внутрішніх митниць, а також під час виконання міжвідомчими мобільними групами заходів з попередження та виявлення фактів порушень законодавства з питань державної митної справи.  

Також передбачається прикріплення відеозаписів до митних декларацій за допомогою функціоналу автоматизованої системи митного оформлення ДФС.  

Очікується, що реалізація норм постанови дозволить:  

  • створити сприятливі умови для реалізації принципу "Єдиного вікна" при проведенні митного оформлення товарів і транспортних засобів;  
  • фіксувати всі етапи проведення огляду та, у разі необхідності і за наявності підстав, переогляду товарів і транспортних засобів, а також дії працівників митних та інших державних контролюючих органів, що сприятиме наданню об'єктивної оцінки дій таких працівників;  
  • підвищити ефективність митного та інших видів державного контролю та створити додаткові умови для запобігання корупційним проявам з боку посадових осіб державних органів, порушення митних правил, у т. ч. "підміні" результатів митного огляду.

Ця постанова набере чинності з 1 липня 2016 року.

Читайте також: Затверджено порядок роботи "єдиного вікна" на митниці з 1 серпня 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»