• Посилання скопійовано

Кабмін продовжить роботу над Податковим кодексом і бюджетом до 4 грудня

Про це уряд попросила фракція Блоку Петра Порошенка

Кабмін продовжить роботу над Податковим кодексом і бюджетом до 4 грудня

Уряд проводить консультації з парламентськими фракціями щодо питань проекту бюджету та податкової реформи: «Сподіваємося, що не просто буде політичний інтерес, а що далі буде виключно прагматичний і обґрунтований інтерес в тому, щоби ми внесли до Парламенту законопроект, який всіма підтримується. Ми не маємо права політизувати цей процес, тому що бюджет, в першу чергу, - це державна політика, це політика країни по відношенню до своїх громадян, до платників податків, це політика по забезпеченню економічної, соціальної і фінансової стабільності», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

Із 30 листопада, зазначив він, Уряд проводить консультації з парламентськими фракціями щодо питань проекту бюджету та податкової реформи: «На жаль, високої активності з боку депутатського корпусу в участі в обговореннях щодо бюджету і податкової реформи поки що немає».

Арсеній Яценюк повідомив, що щойно отримав листа від фракції Блоку Петра Порошенка з проханням, щоби робота над законом України про державний бюджет та Податковим кодексом була продовжена до 4 грудня, оскільки «найбільша фракція має свої пропозиції, і вона готова надати їх до 4 грудня»«Звичайно, ми ідемо назустріч нашим колегам і партнерам по коаліції з тим, щоби це були узгоджені законопроекти як по податковій реформі, так про державний бюджет».

Міністерство фінансів України, нагадав він, вже оприлюднило нову редакцію Податкового кодексу і проект закону України про державний бюджет.

«Уряд сповідує проведення з одного боку, збалансованої, з іншого - економічно ефективної податкової реформи», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності внести до Парламенту проект закону України про державний бюджет на наступний рік, «який дасть можливість виконати всі соціальні зобов’язання України перед своїми громадянами, буде відповідати найвищим критеріям фінансової стабільності, а саме дефіцит бюджету 3,7% від ВВП, - і отримає всецілу підтримку членів українського Парламенту».

Новини на тему:

 - Блок Петра Порошенка не голосуватиме за урядовий проект податків "4 по 20";

 - Мінфін оприлюднив проект Податкового кодексу

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»