• Посилання скопійовано

Відстрочення податкового боргу не може надаватись усім підприємствам із зони АТО, - Мінфін

Рішення про відстрочення приймаються керівником органу ДФС окремо по кожному платнику податків на підставі його заяви та поданих ним доказів (підтверджуючих документів)

Відстрочення податкового боргу не може надаватись усім підприємствам із зони АТО, - Мінфін

Про це Мінфін повідомив у листі від 26.11.2015 р. №31-11150-10-10/36293.

Перелік обставин, що є підставами для відстрочення грошових зобов'язань (податкового боргу), та підтверджуючих ці обставини документів наведено у постанові КМУ від 27.12.2010 р. №1235Переглянути перелік>>>

Розстрочення (відстрочення) податкового боргу, у тому числі який виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин), надається платнику податків у порядку, визначеному Наказом №574, на підставі його письмової заяви та доказів, що підтверджують настання обставин непереборної сили.

Окрім того, у листі податківці також нагадали, що платники ЄСВ, що перебувають на обліку в органах ДФС, розташованих в зоні АТО, на період проведення АТО звільняються від своїх обов'язків щодо своєчасного та в повному обсязі нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску, подання звітності до ДФС. Проте ці обов’язки мають бути виконані платниками ЄСВ після закінчення АТО.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»