• Посилання скопійовано

В ЄРАН зареєстровано помилкову акцизну накладну: як виправити?

В Єдиному реєстрі акцизних накладних зареєстрована накладна, складена на операцію, яка не відбулась (у т. ч. невірно вказано дату складання, порядковий номер або зареєстровано двічі одну операцію). Як виправити помилку?

В ЄРАН зареєстровано помилкову акцизну накладну: як виправити?

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.13) повідомила:   якщо особою, що реалізує пальне, в ЄРАН зареєстрована помилкова акцизна накладна (складена двічі на одну операцію), або якщо в акцизній накладній невірно вказані дата складання чи порядковий номер, то потрібно скласти розрахунок коригування акцизної накладної на зменшення всього обсягу пального, що був зазначений в такій акцизній накладній. 

У разі коригування акцизної накладної, яка була надана отримувачу пального, особа, що реалізує пальне, направляє такий розрахунок коригування отримувачу пального для реєстрації його в ЄРАН.

У разі коригування акцизної накладної, надання якої отримувачу пального не передбачено (складеної неплатникам акцизного податку або за іншими операціями, ніж реалізація пального отримувачам пального), особа, що реалізує пальне, самостійно реєструє такий розрахунок в ЄРАН.

Після цього, у разі необхідності, на здійснену операцію складається та реєструється в ЄРАН акцизна накладна з зазначенням правильних реквізитів (дати та/або порядкового номеру). При цьому реєстрація в ЄРАН розрахунку коригування та/або нової акцизної накладної здійснюється з дотриманням терміну реєстрації, встановленого ПКУ.

 

Від редакції

Розглянемо також механізм виправлення помилки щодо неправильних реквізитів отримувача пального. Його встановлено п. 10 розд. ІІІ Порядку №218. 

Якщо при реєстрації акцизної накладної платником податку помилково вказано неправильні реквізити отримувача пального (код за ЄДРПОУ юридичної особи, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта - для фізичної особи), доведеться скласти розрахунок коригування акцизної накладної на зменшення всього обсягу пального, що був зазначений в такій акцизній накладній, який реєструється в ЄРАН отримувачем у порядку, визначеному п. 6 розд. ІІІ Порядку №218. 

Після реєстрації такого РК платник податку повинен зареєструвати в ЄРАН нову акцизну накладну з правильними реквізитами отримувача пального. 

Зверніть увагу! У такому випадку дата складання нової акцизної накладної повинна відповідати даті складання помилкової накладної, що була зареєстрована в ЄРАН, а порядковий номер повинен відповідати поточній нумерації.

Усі новини на тему >>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»