• Посилання скопійовано

Оподаткування процентів за вкладами: ПДФО 20% та військовий збір 1,5%

Податківці нагадують, що з 1 січня 2015 року проценти за депозитними вкладами оподатковуються ПДФО за ставкою 20% і військовим збором у розмірі 1,5%

Оподаткування процентів за вкладами: ПДФО 20% та військовий збір 1,5%

Фахівці ДФСУ у листі від 14.09.2015 р. № 8651/М/99-99-17-03-03-14 нагадують, що з 1 січня 2015 року Законом № 71-VIII внесено ряд змін до Податкового кодексу, зокрема в частині оподаткування пасивних доходів.

Зокрема, встановлено, що термін «пасивні доходи» означає, зокрема, й доходи у вигляді процентів на депозитний (вкладний) банківський рахунок.

Дохід платника податку у вигляді процентів, нарахованих на суму вкладного (депозитного) банківського рахунка, включається до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується за ставкою 20 %.

Крім того, оскільки до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід у вигляді процентів, нарахований на суму вкладного (депозитного) банківського рахунка, то такий дохід оподатковується ще й військовим збором за ставкою 1,5 %.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»