• Посилання скопійовано

Як переробним підприємствам виправити помилки за попередні періоди?

ДФСУ роз'яснила переробним підприємствам-платникам ПДВ, як вони можуть виправити помилки за період до 1 січня 2015 року

Як переробним підприємствам виправити помилки за попередні періоди?

ДФСУ у листі від 12.06.2015 р. №20955/7/99-99-19-03-02-17 нагадала, що дію особливого режиму справляння податку на додану вартість переробних (м’ясомолочних) підприємств, визначеного пунктом 1 підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ, зупинено, починаючи з 1 січня 2015 року.

У зв’язку з цим, починаючи з 1 січня 2015 року, переробні підприємства - платники ПДВ всі операції відображають в податковій декларації з ПДВ, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом, з позначкою 0110 та сплачують ПДВ до бюджету у загальновстановленому порядку.

У той же час, зазначені платники мають право на виправлення помилок шляхом подання уточнюючих розрахунків по операціях, на які до 1 січня поширювався особливий режим справляння ПДВ, якщо після вказаної дати залишаються зареєстрованими платниками ПДВ.

Уточнюючий розрахунок ДФС рекомендує подавати за формою, діючою станом на 31 січня 2015 року, яка затверджена наказом Мінфіну від 23.09.2014 р. №966.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»