• Посилання скопійовано

Нові форми звітності з ПДВ - у проекті від Мінфіну

Основною метою є спрощення форм звітності з ПДВ та приведення її та порядку заповнення у відповідність до вимог Податкового кодексу з урахуванням змін, внесених Законом №909

Нові форми звітності з ПДВ - у проекті від Мінфіну

Відповідно до змін, внесених Законом № 909 до статті 209 ПКУ у 2016 році в межах спеціального режиму оподаткування ПДВ запроваджується часткова сплата сум ПДВ до бюджету та на спеціальні рахунки. Розмір суми ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету та перерахуванню на спеціальні рахунки залежить від виду сільськогосподарської продукції, що реалізується.

Розрахунок суми ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету, здійснюється у податковій декларації з ПДВ, на підставі якої відповідні суми перераховуються до бюджету. 

З огляду на зазначене та з метою спрощення форм податкової звітності ПДВ виникає необхідність у затвердженні нових форм звітності з податку на додану вартість та порядку її заповнення.

Крім того, враховуючи те, що нова форма декларації з ПДВ суттєво відрізняється від діючої виникло питання щодо форми та порядку подання уточнюючих розрахунків податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок за попередні звітні (податкові) періоди (до 01 січня 2016 року).

 Для врегулювання зазначеного питання виникла необхідність внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966.

З огляду на це, Мінфіном розроблено, а ДФСУ оприлюднено, проект Наказу, яким передбачається затвердження:

  • форми декларації з ПДВ (завантажити);
  • форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (завантажити);
  • форми розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими    платниками    податків,  на    митній    території    України (завантажити);
  • Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ (завантажити);
  • змін до наказу № 966.

Наказ набере чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»