• Посилання скопійовано

З 1 лютого - нові правила бюджетного відшкодування ПДВ

Зокрема, передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ

З 1 лютого -  нові правила бюджетного відшкодування ПДВ

ДФС в Одеській області нагадує, що Законом 909-VIII  внесено зміни до Податкового кодексу в частині бюджетного відшкодування ПДВ.

Зокрема, передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ:

1) реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку;

2) реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які не відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування ПДВ;

Подані заяви про повернення сум бюджетного відшкодування автоматично вносяться до відповідного реєстру протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку їх надходження.

Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюється у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до кожного відповідного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

У разі наявності у платника податку податкового боргу бюджетному відшкодуванню підлягає заявлена сума податку, зменшена на суму такого податкового боргу.

Зазначені зміни щодо запровадження реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування набирають чинності з 1 лютого 2016 року.

Нагадуємо також, що раніше прес-служба ДФСУ повідомила, що наразі лише розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення та форми реєстрів заяв про повернення сум бюджетного відшкодування». Публікація 2-х реєстрів заяв про повернення сум бюджетного відшкодування відбудеться після набрання чинності цієї постанови. Більше тут >>>

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»