• Посилання скопійовано

Як повернути надміру сплачений ПДВ у разі анулювання реєстрації платником податку

Податківці наголошують, що у разі анулювання реєстрації платника ПДВ можна повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання з ПДВ, подавши заяву про таке повернення

Як повернути надміру сплачений ПДВ у разі анулювання реєстрації платником податку

Фахівці ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.08) нагадують, що помилково та/або надміру сплачені грошові зобов’язання можуть бути повернуті платнику податку відповідно до статті 43 ПКУ.

Як зазначено у п. 43.3 ПКУ, обов’язковою умовою для цього є подання платником податків заяви про таке повернення.

Зауважимо, що у разі повернення надміру сплачених грошових зобов'язань з ПДВ такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в СЕА ПДВ. 

Контролюючий орган не пізніше ніж за п'ять робочих днів до закінчення 20-денного строку з дня подання платником податків заяви готує висновок про повернення відповідних сум коштів з відповідного бюджету та подає його для виконання відповідному органові, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

На підставі отриманого висновку Держказначейство протягом п'яти робочих днів здійснює повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань платникам податків.

Повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані.

Докладніше про те, як подати заяву для повернення помилково або надміру сплачених коштів з ПДВ, який порядок перерахунку таких коштів платнику ПДВ та чи збільшується реєстраційна сума у СЕА ПДВ у разі зарахування суми надміру сплачених коштів,  - читайте в аналітичній статті від редакції >>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»