• Посилання скопійовано

Не дозволяється включати до складу витрат на харчування вартість алкогольних напоїв і тютюнових виробів

У листі від 31.03.2012 р. №5742/6/15-1415 ДПС України роз’яснила питання віднесення до складу витрат витрат на відрядження працівників небюджетного підприємства.

Відповідно до пп. 140.1.7 ст. 140 ПКУ при визначенні об’єкта оподаткування враховуються витрати на відрядження фізосіб, які перебувають у трудових відносинах з таким платником податку або є членами його керівних органів, у межах фактичних витрат особи, зокрема витрати на оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених до таких рахунків витрат на харчування.

Зазначені витрати можуть бути включені до складу витрат платника податку лише за наявності підтвердних документів.

Не дозволяється включати до складу витрат на харчування вартість алкогольних напоїв і тютюнових виробів, суми чайових, за винятком випадків, коли суми таких «чайових» включаються до рахунку згідно із законами країни перебування, а також плату за видовищні заходи.

 

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»