• Посилання скопійовано

Доходи у вигляді дивідендів: керуємось роз'ясненням Мінфіну

Для коригування фінрезультату до оподаткування платникам податку на прибуток слід керуватись листом Мінфіну від 25.07.2016 №31-11130-09-10/21370

Доходи у вигляді дивідендів: керуємось роз'ясненням Мінфіну

ДФС зазначає, що для застосування положень пп. 140.4.1 ПКУ щодо коригування фінансового результату до оподаткування платниками податку на прибуток, слід керуватись листом Мінфіну України від 25.07.2016 р. № 31-11130-09-10/21370, яким зазначено, що платник податку на прибуток зменшує фінансовий результат до оподаткування на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів, що підлягають виплаті на його користь від:

- платників податку на прибуток, для яких пп. 57.1-1.2 та 57.1-1.3 ПКУ передбачено особливості сплати авансових внесків при виплаті дивідендів, крім, платників, прибуток яких звільнений від оподаткування, та інститутів спільного інвестування;

- платників єдиного податку, які сплачують авансові внески з податку на прибуток.

Коригування здійснюється платником податку з урахуванням вимог пп. 134.1.1 Кодексу щодо суми річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначеного за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період, та за умови відображення у складі доходів суми нарахованих дивідендів відповідно до положень бухгалтерського обліку.

Водночас, коригування фінансового результату до оподаткування на суму нарахованих доходів від участі в капіталі інших платників податку на прибуток підприємств, платників єдиного податку четвертої групи та на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів, що підлягають виплаті від інших платників податків, застосовуються у частині, що не суперечить цьому роз’ясненню.

Про це повідомила ДФС у листі від 04.08.2016 р. № 26581/7/99-99-15-02-02-17.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»