• Посилання скопійовано

Увага! Під час карантину Держпраці ретельно вивчає порушення роботодавців для майбутніх перевірок

За час карантину Держпраці буде збирати інформацію про порушення та потім прийде на перевірки

Увага! Під час карантину Держпраці ретельно вивчає порушення роботодавців для майбутніх перевірок

Держпраці у Донецькій області нагадує, що Постановою КМУ №211  з 12 березня 2020 року на всій території України введено карантин.

На позачерговому засіданні 17 березня, Верховна Рада підтримала законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19),  «за»  – проголосували 344 депутати. 

Згідно з законопроектом:

  • на період карантину, роботодавець може дозволити працівнику, у тому числі держслубовцю, працювати вдома;
  • власники підприємств, установ, організацій можуть змінювати режим роботи, щодо прийому та обслуговування осіб;
  • з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням та строків надання адміністративних та інших послуг.

У зв’язку з введенням карантину на період його дії заборонено проведення заходів контролю за дотриманням  законодавства. Тобто, інспекторами праці  у цей період не будуть здійснюватися інспекційні відвідування суб’єктів господарювання. Проте в цей період робота буде продовжуватися по наступних напрямках:

  • розгляд звернень громадян відповідно до вимог Закону «Про звернення громадян»;
  • у разі наявності підстав – спрямовуються листи щодо погодження проведення заходів контролю після закінчення карантину в країні;
  • аналізується інформація, яка отримана з публічних джерел, від правоохоронних органів, ПФУ та Держстату з метою визначення кола суб’єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про працю та щодо яких наявні підстави для здійснення заходів контролю у період після карантину;
  • надаються консультації громадянам та підприємцям за допомогою електронної пошти та засобів мобільного зв’язку тощо.

Так,  лише за період дії карантину, з 12 по 23 березня, інспекторами праці м.Маріуполя розглянуто 46 звернень громадян, 4 листа спрямовано до Держпраці щодо погодження заходів контролю після закінчення періоду карантину,  надано 53 консультації електронними засобами зв’язку. 

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Донецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»