• Посилання скопійовано

Чому в Україні не можуть ввести надзвичайний стан?

Уряд не готовий зупинити більшу частину економіки України

Чому в Україні не можуть ввести надзвичайний стан?

В Офісі президента пояснили, чому в Україні не можуть ввести надзвичайний стан у зв'язку з поширенням коронавірусу. Про це розповіла заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, уряд не готовий зупинити більшу частину економіки України.

«Коли ми говоримо про надзвичайний стан, 70% нашої екпортної виручки – аграрії та металурги. Чи можна їх зупинити? Звичайно ні! Чи можна зупинити критичну інфраструктуру? Ні! Ми не можемо зупинити агарний сектор, це означає, що не можемо зупинити постачальників насіння, техніки і палива, добрив. Якщо йти за такою логікою, зрозуміємо, що ми не можемо зупинити більшу частину економіки. Адже не може працювати металургійний завод без коксу, без транспорту. Ми не можемо порвати в один момент всі ланцюжкі, які працюють», – заявила Ковалів.

Водночас, заступниця голови ОП не виключила, що динаміка поширення коронавірусу в Україні може змінитись за кілька днів.

«На сьогодні з тією динамікою з коронавірусом, підстав введення надзвичайного стану немає. Звичайно, що ситуація може змінитись. На сьогодні динаміка буде видна протягом наступних кількох днів чи, можливо, тижня», – зазначила вона.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»