• Посилання скопійовано

Без отримання допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує дефолт, - Зеленський

Президент заявив, що без отримання допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує дефолт

Без отримання допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує дефолт, - Зеленський

За словами Зеленського, Україна через коронавірус фактично опинилася на роздоріжжі й має два шляхи. 

Перший – це ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми одержимо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше десяти мільярдів доларів. Це потрібно для стабілізації економіки країни та подолання кризи.

Інакше – другий шлях. Це – провал цих законів. Після – занепад економіки й навіть загроза дефолту. 

Україна розраховує розширити програму співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та Європейським банком реконструкції та розвитку, наголосив Президент Володимир Зеленський.

«Що стосується Міжнародного валютного фонду, зараз ми мінімум можемо отримати збільшення програми до восьми мільярдів доларів. Разом зі Світовим банком, з ЄБРР можемо одержати щонайменше 10 мільярдів доларів США», – сказав Глава держави в коментарі журналістам після засідання фракції «Слуга Народу».

Володимир Зеленський сподівається, що Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримає законопроекти про банки та про ринок землі, на яких наполягає МВФ.

«Я налаштований, щоб Верховна Рада зібралася в понеділок, і всі ці питання пройшли. Для нас дуже важливо – ніхто не хоче дефолту в країні. Я впевнений, що мене почують наші депутати, й цього не станеться. Буде підтримка міжнародних інституцій, Міжнародного валютного фонду», – наголосив Президент.

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»