• Посилання скопійовано

Увага! Уряд розширив дозволені на час карантину види діяльності

Зокрема, скасовано заборону на ведення ветеринарної діяльності з лікувально-профілактичної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветпрепаратами

 Увага! Уряд розширив дозволені на час карантину види діяльності

Нагадаємо, що вчора, 25 березня, Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів. Сьогодні з'явився й сам текст документа, яким затверджене таке рішення - постанова КМУ від 25.03.2020 р. № 239.

Цей документ вносить зміни до постанов КМУ №211№228 та розпоряджень №287-р№291-р. Зокрема, термін завершення карантину змінено з 3 квітня 2020 року на 24 квітня 2020 року. Крім того, розширено дозволені на час карантину види діяльності та підкориговано норми щодо перевезень пасажирів.

 

Які види дільності можна здійснювати під час карантину?

У Постанові №211 уточнено, що до 24 квітня 2020 р. заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

  • провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування РРО, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

  • торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»