• Посилання скопійовано

Робоча група з тютюну загалом позитивно оцінила зміни порядку адміністрування акцизу

25 лютого 2020 року відбулося друге засідання робочої групи щодо виконання положень Меморандуму про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів та підтримки конкурентного середовища для всіх його учасників

Робоча група з тютюну загалом позитивно оцінила зміни порядку адміністрування акцизу

Мінекономіки розповідає, що 25 лютого 2020 року відбулося друге засідання робочої групи щодо виконання положень Меморандуму про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів та підтримки конкурентного середовища для всіх його учасників, укладеного між Кабінетом Міністрів України та суб’єктами господарювання тютюнової промисловості.

На початку зустрічі заступниця міністра Світлана Панаіотіді повідомила учасників робочої групи, що 11.02.2020 року на базі Служби безпеки України відбулася координаційна нарада з проблемних питань тютюнового ринку України. За результатами наради, у цілому підтримали ініціативу стосовно зміни порядку адміністрування 5% роздрібного акцизу на рівень виробників, як відображено у відповідних законопроєктах, а також створення спільних оперативних груп для виявлення контрабанди та опрацювання питання врегулювання в комерційних політиках виробників відносин із недобросовісними контрагентами.

Народний депутат України Олексій Ковальов зазначив, що у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики розглядаються законопроєкти 2501 та 2502. Також акцентував увагу на необхідності удосконалення системи адміністрування 5% акцизного податку на рівень виробників та зміні вартості оптової ліцензії.

Більшість учасників робочої групи позитивно оцінили підхід до зміни методології адміністрування 5% акцизного податку. Учасникам, які висловили окрему думку, було запропоновано надати обґрунтовані пропозиції щодо зміни методології адміністрування податку. Також домовились відпрацювати питання можливого адміністрування разом із Мінфіном. 

Радник Міністра Кабінету Міністрів України Андрій Саварець зазначив, що наразі впроваджується система відстеження обігу алкогольних виробів, досвід якої буде використано для створення системи відстеження обігу тютюнових виробів.

На наступному засіданні робочої групи, зокрема, планується до обговорення:

  • пропозиції щодо зміни методології адміністрування 5% податку з роздрібного продажу тютюновими виробами, спрямовану на збільшення податкових надходжень, а також заперечення стосовно введення таких змін;
  • питання комерційних політик виробників тютюнових виробів у частині роботи з недобросовісними контрагентами (за участі представників Антимонопольного комітету України);
  • пропозиції щодо системи відстеження переміщення тютюнових виробів (track and trace).

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»