• Посилання скопійовано

Як виглядатимуть нові акцизні марки на алкоголь: постанова КМУ

З 1 травня 2020 року буде запроваджено нові марки акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного та імпортного виробництва. Як вони виглядатимуть - дивіться у новині

Як виглядатимуть нові акцизні марки на алкоголь: постанова КМУ

Кабмін постановою від 12.02.2020 р. № 74 затвердив нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного та імпортного виробництва. Вони будуть запроваджені з 1 травня 2020 року.

Своєю чергою, ДПСУ доручено:

  • забезпечити виготовлення та продаж з 25 квітня 2020 року марок акцизного податку нового зразка;
  • припинити з 1 травня 2020 р. продаж марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв, зразки яких затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2015 р. № 296 “Деякі питання запровадження марок акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 40, ст. 1215);
  • забезпечити проведення станом на 1 травня 2020 р. інвентаризації марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв попереднього зразка у продавця марок;
  • на підставі актів інвентаризації до 1 червня 2020 р. забезпечити повернення марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв попереднього зразка до державного підприємства “Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів” засобами спецзв’язку для подальшого знищення.

ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів” має забезпечити виготовлення, безоплатний обмін та доставку продавцю марок до 31 серпня 2020 р. марок акцизного податку нового зразка відповідно до кількості.

Постанова набрала чинності 18 лютого 2020 року.

Також з 19 лютого внесено зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це читайте тут, а роз'яснення Мінфіну щодо цього  - ось тут.

***

ЗРАЗКИ марок акцизного податку 

для алкогольних напоїв  вітчизняного та імпортного виробництва

Для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»