• Посилання скопійовано

Дитячі виплати: депутати знову готують зміни

Запропоновано скасувати скандальні норми про зменшення виплат при народженні дітей

Дитячі виплати: депутати знову готують зміни

Нагадаємо, що Законом про запобігання фінансової катастрофи (від 27.03.2014 р. № 1166-VII) рівень допомоги при народженні дитини для другої та третьої дитини був суттєво зменшений та закріплений на одному рівні (незалежно від черговості народження) у розмірі 41 280 грн

Такий підхід уніфікації допомоги, на думку деяких депутатів, жодним чином не сприятиме підвищенню народжуваності та є недоцільним, враховуючи демографічну кризову ситуацію в країні. З огляду на це, ними розроблено законопроект №4661, яким пропонується відновити диференційований порядок виплати допомоги в залежності від кількості дітей та встановити з 1 січня 2015 року такі розміри допомоги при народженні:

- першої дитини - 45 000 грн,

- другої дитини – 60 000 грн,

- третьої та кожної наступної дитини – 80 000 грн.

При цьому виплата допомоги повинна здійснюватися: одноразово  - у розмірі 12 000 гривень, а решта - на першу дитину протягом наступних 24 місяців, на другу дитину – протягом 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину – протягом 60 місяців.

З наступного для після опублікування цього Закону і до 1 січня 2015 року пропонується залишити виплати в розмірах, які діяли до внесення змін антикризовим законом: на першу дитину - 30960 грн, на другу - 61920 грн, на третю і кожну наступну - 123 840 грн.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»