• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують зменшити ставки ЄСВ для роботодавців

Запропоновано встановити нову схему стягування єдиного соцвнеску, що сплачується за рахунок роботодавця

Нардепи пропонують зменшити ставки ЄСВ для роботодавців

У Верховній Раді зареєстровано законопроект від 09.04.2014 р. №4673, яким пропонується така схема обчислення суми єдиного соцвнеску, що підлягає оплаті:

- на суму зарплати та інших доходів працівника, що не перевищує 5-кратний розмір законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на даний час це становить 1147 грн х 5 = 5735 грн), єдиний внесок нараховується за базовими ставками відповідно до класів професійного ризику виробництва,

- на суму зарплати та інших доходів працівника, що перевищує 5-кратний розмір законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на даний час – 5735 грн),  єдиний внесок нараховується за ставкою 7%,

- максимальна величина бази нарахування ЄСВ дорівнює 17 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на даний час це становить 1147 грн х 17 = 19 499 грн).

Розподіл коштів, що надходять від сплати єдиного соціального внеску, між державними фондами соціального страхування залишиться без змін.

Розмір ставки єдиного соціального внеску для працівників бюджетних установ також пропонують залишити без змін.

Законопроектом передбачається також введення обов’язкового письмового повідомлення працівників за встановленою формою при кожній виплаті зарплати про розміри оплати праці, зокрема про загальну суму заробітної плати з розшифруванням за видами виплат, розмірами і підставами відрахувань та сумами заробітної плати, що підлягає виплаті.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»