• Посилання скопійовано

Фонд соцстраху роз'яснив нюанси розрахунку доплати до декретних

Якщо сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць є меншою за розмір мінімальної зарплати, то необхідно здійснити доплату

Фонд соцстраху роз'яснив нюанси розрахунку доплати до декретних

Виконавча дирекція ФСС з ТВП у листі від 15.05.2015 р. № 5.2-32-862 нагадала, що сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць:

 - не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду,

 - та не може бути меншою, ніж розмір мінімальної зарплати, встановленої на час настання страхового випадку.

При визначенні суми допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць застосовується середньомісячна кількість календарних днів - 30,44.

Якщо сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць є меншою за розмір мінімальної зарплати, то необхідно здійснити доплату до суми допомоги, розраховану із розміру мінімальної зарплати, встановленої на час настання страхового випадку (1218 грн). Для цього сума доплати розраховується як різниця між фактичним розміром допомоги та сумою допомоги, розрахованої таким чином: 1218 грн: 30,44 х 126 к. д. = 5041,26 грн.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»