• Посилання скопійовано

Якщо відпустка за власний рахунок триває цілий місяць, ЄСВ не нараховується

ДФСУ роз'яснила, що якщо працівник перебуває у відпустці без збереження зарплати повний календарний місяць, у такому разі єдиний внесок не нараховується та не утримується

Якщо відпустка за власний рахунок триває цілий місяць, ЄСВ не нараховується

ДФСУ у листі від 31.03.2015 р. №6667/6/99-99-17-03-01-15 надала роз'яснення щодо нарахування заробітної плати (доходів) фізичним особам, які частину місяця або повний місяць перебували у відпустці без збереження заробітної плати.

Якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата у працівника, який перебуває частину календарного місяця у відпустці без збереження зарплати, то сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата, та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

У разі якщо працівник перебуває у відпустці без збереження зарплати повний календарний місяць, у такому разі єдиний внесок не нараховується та не утримується, оскільки відсутня база нарахування єдиного внеску.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»