• Посилання скопійовано

Міноборони запропонувало зразок листа до банку про надання кредитних канікул

Опубліковано алгоритм звернення мобілізованих українців до банківської установи з клопотанням про незастосування штрафних санкцій за кредитними зобов'язаннями

Міноборони запропонувало зразок листа до банку про надання кредитних канікул

Управління преси та інформації Міністерства оборони України опублікувало алгоритм звернення мобілізованих українців до банківської установи з клопотанням про незастосування штрафних санкцій за кредитними зобов'язаннями.

Відповідний лист зразок листа до банку (надання кредитних канікул, зменшення ставки) опублікований на сайті оборонного відомства.

У листі роз'яснюється, як і про що слід звертатися до банків у зв'язку з призовом військовозобов'язаного, з яким укладений кредитний договір, на військову службу в Збройні Сили України згідно Указу Президента України від 17 березня “Про часткову мобілізацію”, "враховуючи умови проходження військової служби в польових умовах, та не маючи на даний час змоги вчасно та в повному обсязі дотримуватись встановленого графіку погашення заборгованості".

Як відомо, з початком часткової мобілізації до Збройних Сил України виникли проблемні питання правового, соціального, фінансового характеру щодо призову військовозобов'язаних по мобілізації на військову службу. Зокрема, це стосувалося виплат деякими військовослужбовцями за призовом під час мобілізації кредитних зобов'язань.

У зв'язку з цим, у Міністерстві оборони України опрацьовано проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації”, який зараз проходить доопрацювання.

Планується, що військовослужбовців буде звільнено від нарахування штрафних санкцій, а також військовозобов'язаних, призваних під час мобілізації на військову службу, з боку підприємств, установ, організацій усіх форм власності та фізичних осіб у зв'язку з несвоєчасною оплатою фінансових зобов'язань (кредитів, іпотек тощо) на особливий період.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»