• Посилання скопійовано

За якою ознакою відображається вартість новорічних подарунків в № 1ДФ?

Якщо вартість подарунку перевищує 536,50 грн., то він оподатковується за ставкою 15 або 17 %

За якою ознакою відображається вартість новорічних подарунків в № 1ДФ?

Державна податкова служба у м. Києві звертає увагу платників податків на те, що відповідно до пп. 165.1.39 п. 165.1 ст. 165  Податкового кодексу України  (далі – Кодекс) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, тобто в 2012 році - 536,50 грн., за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Таким чином, оподаткування податком на доходи фізичних осіб дитячих новорічних подарунків, які придбані за рахунок власних коштів підприємства для дітей своїх працівників, здійснюються на загальних підставах.  Якщо вартість подарунка становить до 536,50 грн., то такі подарунки податком не обкладаються. Якщо ж вартість подарунку перевищує цю суму, то він обкладається за ставкою 15 або 17 відсотків. 

При цьому, згідно з пп. "б" п. 176.2 ст. 176 Кодексу вищевказані доходи, отримані платниками податку, відображаються податковим агентом у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку; і сум утриманого з них податку за формою № 1ДФ відповідно до наказу ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13.01.2011 р. за № 46/18784. За ознакою "160" відображається вартість новорічних подарунків, яка надана у розмірі, що не перевищує 50 відсотків мінімальної заробітної плати, та за ознакою "126" - у разі перевищення такої суми.

 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»