• Посилання скопійовано

Cтавки ПДФО для дивідендів пропонують залишити на рівні 5%

Зареєстровано законопроект, яким запропоновано не вводити прогресивну шкалу ПДФО для дивідендів

Cтавки ПДФО для дивідендів пропонують залишити на рівні 5%

З 1 липня 2014 року Законом про запобігання фінансової катастрофи підвищуються ставки оподаткування дивідендів за прогресивною шкалою 15%, 20% та 25%. На думку деяких депутатів, це матиме вкрай негативний вплив на й без того критичну ситуацію в економіці країни. Таке підвищення ставок спричинить відтік інвестицій з економіки, призведе до її стагнації, закриття підприємств і скорочення робочих місць. 

Натомість, як свідчить досвід останнього року, оподаткування дивідендів за ставкою 5% відповідно до чинних до 01.07.2014 р. норм п. 167.2 ст. 167 ПКУ є ефективним, впливає на детінізацію таких доходів, позитивно сприймається бізнесом та створює сприятливі умови для  покращення інвестиційного клімату в країні. Таким чином, стабілізація у 2014 році та в подальшому  оподаткування дивідендів за ставкою 5% є виправданим та необхідним в кризових умовах, в яких опинилася Україна у даний час.   

З огляду на це розроблено законопроект від 09.04.2014 р. №4664, яким пропонується не вводити прогресивну шкалу ПДФО для дивідендів, а продовжити у ІІ півріччі 2014 року і в подальшому застосування ставки 5% при оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб дивідендів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»