• Посилання скопійовано

Пасивні доходи оподатковуватимуться по-новому: закон підписано

Президент підписав зміни до порядку оподаткування пасивних доходів

Пасивні доходи оподатковуватимуться по-новому: закон підписано

Нагадаємо, що 4 липня 2014 р. Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів" (проект №4101а). 29 липня цей Закон був підписаний Президентом України, хоча ще досі не оприлюднено остаточної його версії.

З урахуванням пропозицій народних депутатів України, які надано у правках до другого читання, у законопроекті, підготовленому до другого читання, зазначено таке:

  • змінено назву законопроекту (раніше - "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від капіталу");
  • запропоновано лінійну ставку оподаткування пасивних доходів фізичних у вигляді процентів осіб -15%;
  • оподаткування роялті, інвестиційного прибутку та дивідендів повернуто до редакції ПКУ, чинної до 1 липня 2014 року, за якою такі доходи оподатковуються за ставками 15 (17%) та 5% відповідно;
  • для оподаткування інших пасивних доходів від розміщення капіталу також запроваджену єдину ставку – 15%.

Крім того, уточнено норми Податкового кодексу України щодо порядку здійснення перерахунку податку на доходи фізичних осіб при достроковому розірванні договору вкладу (депозиту) та здійсненні  у зв’язку з цим перерахунку доходу у вигляді процентів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»