• Посилання скопійовано

Проценти за депозитами оподатковуються з 2 серпня 2014 року

Податківці наголосили, що Закон, який вносить зміни до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів, набрав чинності 02.08.2014 р.

Проценти за депозитами оподатковуються з 2 серпня 2014 року

Державна фіскальна служба України у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 103.12) нарешті роз'яснила спірну ситуацію, яка виникла щодо дати набрання чинності Закону від 04.07.2014 року № 1588-VII, а відповідно щодо дати початку оподаткування пасивних доходів.

Нагадаємо, що безпосередньо в Законі №1588 зазначено, що дата набрання ним чинності - 1 серпня 2014 року. Цієї думки дотримувалися і деякі територіальні органи ДФС у своїх роз'ясненнях.

Проте податківці у "ЗІР" роз'яснюють, що відповідно до ч. 5 ст. 94 Конституції України закон набирає чинності через 10 днів з дня його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його опублікування.

Закон № 1588 набрав чинності з дати опублікування в газеті «Голос України» від 02.08.2014 року № 146.

Таким чином, проценти за депозитами оподатковуються з 2 серпня 2014 року.

Детальніше про новації в оподаткуванні пасивних доходів читайте в ДК №33-34 >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»