• Посилання скопійовано

ДФС про розбіжності в системі електронного обліку ПДВ

Останнім часом Департамент розвитку ІТ отримує численні звернення щодо невідображення в системі електронного обліку ПДВ окремих задекларованих у митних деклараціях сум ПДВ

ДФС про розбіжності в системі електронного обліку ПДВ

Державна фіскальна служба України своїм листом від 16.06.2015 року № 21560/7/99-99-18-01-17 повідомляє, що останнім часом Департамент розвитку ІТ отримує численні звернення суб'єктів господарювання щодо невідображення в системі електронного обліку ПДВ окремих задекларованих у митних деклараціях сум ПДВ, сплачених при ввезенні товарів, в тому числі при їх розміщенні в митний режим імпорту. Єдиною виявленою причиною такого невідображення є незаповнення декларантом в графі «В» митної декларації поля «Код ЄДРПОУ/ДРФО особи, яка претендує на податковий кредит» для виду платежу 028 (ПДВ) (в друкованій формі МД цей код відображається в тій самій графі в квадратних дужках).

Роз’яснення щодо порядку заповнення цього реквізиту було надано митницям ДФС листом Державної фіскальної служби від 15.12.2014 № 15182/7/99-99-24-02-02-17. З метою усунення розбіжності в системі електронного обліку ПДВ декларантам слід звертатися у відповідну митницю ДФС з приводу оформлення аркуша коригування.

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»