• Посилання скопійовано

Удосконалення системи адміністрування ПДВ та протести підприємців

Депутати продовжують пропонувати методи удосконалення системи електронного адміністрування ПДВ, в той час як підприємці закликають їх хоча б відтермінувати її запровадження

Удосконалення системи адміністрування ПДВ та протести підприємців

У ВРУ 9 липня зареєстрований новий законопроект 2173а-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість». 

На жаль, поки що текст проекту відсутній. Про його появу обов’язково повідомимо додатково.

Нагадаємо, що у Раді уже очікують розгляду два законопроекти:

-       від 30.06.2015 р. №2173 >>>

-       від 26.05.2015 р. №2960 >>>

Як зазначила на своїй сторінці у ФБ Оксана Продан, "електронне адміністрування ПДВ з 01.07.15. масово зупинило роботу підприємств, і великих, і маленьких. Всі розуміли, що так буде, але не тільки не відмінили спецрахунки, але й не відтермінували грошові забезпечення. Уряд вніс 2173а, який зробить смерть довшою, але такою ж невідворотною. Ми внесли розроблений з експертами 2960 про перенесення грошового забезпечення до 01.01.16., але його навіть не розглянув Комітет. Офіційно звернулась до Голови профільного комітету з тим, щоб розглянули наш 2960 і зупинили харакірі українській економіці. Тим часом сьогодні Голова ДФСУ заявив, що система працює в звичайному режимі, що кошти не відволікаються завдяки овердрафту і що почали діяти штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних в розмірі 10 відсотків від суми накладної. Ось таке життя в паралельних світах."

Відтермінувати запровадження електронної системи адміністрування ПДВ, підтримавши законопроект №2960, закликають владу і підприємці. Задля чого організують акції протесту 13-16 липня під стінами Верховної Ради. Детальніше про це >>>   

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»