• Посилання скопійовано

Звільняти працівників, які не вийшли на роботу у зв’язку з АТО, заборонено

Збереження життя та здоров’я таких працівників і їх сімей має вважатися відсутністю на роботі з поважних причин

Звільняти працівників, які не вийшли на роботу у зв’язку з АТО, заборонено

Мінсоцполітики у листі від 08.07.2014 р. № 7302/3/14-14/13 звертає увагу роботодавців: працівники, які не виходять на роботу у зв´язку з переміщенням із районів проведення антитерористичної операції, або тi, якi залишаються у таких районах пiд час проведення АТО i не мають змоги виходити на роботу у зв´язку з небезпекою для життя та здоров´я, не можуть бути звільнені на пiдставi «прогул» (п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗпП).
Це обумовлено необхiднiстю збереження життя i здоров´я таких працiвникiв та ïх сімей i вважаϵться як вiдсутнiсть на роботi з поважних причин. У такому випадку за працiвниками зберiгаються робоче мiсце та посади.
Міністерство рекомендує роботодавцям за необхiдностi надавати працiвникам на ïх прохання оплачувані відпустки, відпустки без збереження зарплати, що надаються працівникам в обов'язковому порядку, та відпустки без збереження заробітної плати, якi надаються за угодою сторiн.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»