• Посилання скопійовано

Забудовники не зобов’язані бути членами саморегулівної організації будівельників

Держпідприємництво вважає такі зміни до Закону України «Про інвестиційну діяльність» необґрунтованими та суперечливими

Забудовники не зобов’язані бути членами саморегулівної організації будівельників

Ініціатором відповідного законопроекту є Нацкомфінпослуг.

Розробником пропонується, серед іншого, встановити для забудовників обов’язкове членство в саморегулівної організації будівельників.

У Держпідприємництві зауважили, що згідно з Законом України «Про архітектурну діяльність», в Україні можуть створюватися і діяти саморегулівні організації у сфері архітектурної діяльності, вступ в які є добровільним.

Тому, запропонована норма є неоднозначною для розуміння і виконання суб’єктами господарювання та не узгоджується з нормами Закону України «Про архітектурну діяльність», у зв’язку з чим згаданий законопроект потребує відповідного доопрацювання.

Крім того, законопроектом, серед іншого, пропонується доповнити статтю 4 Закону України «Про інвестиційну діяльність» нормою, відповідно до якої забудовник для безпосереднього залучення коштів інвесторів у будівництво житла має обов’язково забезпечити страхування своєї відповідальності перед такими інвесторами або отримати гарантію банку, а в разі залучення коштів інвесторів через фонди фінансування будівництва таке страхування або отримання гарантії здійснюється за бажанням забудовника.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»