• Посилання скопійовано

За оприлюднення інформації на порталі Е-data після 4 листопада штрафів не буде

Інформацію на порталі Е-data бюджетники повинні оприлюднити до 4 листопада. Однак за прострочення терміну обіцяють не штрафувати, оскільки поки що сайт працює в тестовому режимі

За оприлюднення інформації на порталі Е-data після 4 листопада штрафів не буде

Нагадуємо, що з 25 жовтня відкрито доступ до робочих кабінетів на порталі «Є-Дата», посередництвом яких розпорядники та одержувачі бюджетних коштів зможуть розкривати інформацію про їх використання.

Як повідомлялось раніше, ця інформація має бути оприлюднена не пізніше 4 листопада поточного року.

Проте, як зазначено на сторінці Є-data у мережі Фейсбук, з 4 листопада нікого не штрафуватимуть. Адже портал поки працює в тестовому режимі. І цьому підтвердження - Наказ Мінфіну від 29.10.2015 р. №972.

Окрім того, представники порталу «Є-дата» роз'яснили:

1) Портал працює, але встановлено обмеження на кількість користувачів, які можуть знаходитись на порталі одночасно. Зараз він працює в такому режимі, оскільки чинна версія підтримує тільки тисячу одночасних з’єднань.

2) Портал працює в тестовому режимі. Це означає, що потрібно ще відпрацювати процеси створення кабінетів, внесення звітів, внесення договорів. Час на доопрацювання недоліків та внесення всієї інформації за 3 та 4 квартали ще є до 31.01.2016. 

3) Відповідальність за технічну роботу порталу несе розробник. А отже,  штрафних санкцій до Вас застосовано не буде. Це погоджена позиція. Звісно, закон вище кожного розпорядження, але даним документом визнано, що розробник порталу визначає форми, умови оприлюднення та несе відповідальність.

4) Строки. "Ми маємо час в спокійному режимі реєструвати кабінети, вносити інформацію, доопрацьовувати зауваження. Є регіони, в яких немає Інтернету, звітність на паперових носіях; є організації, які не встигли отримати ключі ДФС; існує пропускна можливість каналів і системні проблеми порталу. Внесення змін до закону підготовлені, але їх не можливо провести оперативно. З дня відкриття порталу ми наголошуємо що «Портал працює у тестовому режимі». Зважаючи на вказані фактори, штрафні санкції ніяким чином не можуть бути застосовані до розпорядників, одержувачів та цільових державних фондів."

5) Альтернативні ключі: на даний час триває тестування АЦСК Україна. Представники сайту просять не заходити на портал з ключами, які ще не протестовані. Сьогодні строк закінчення тестування. Наразі працюють тільки ключі ДФС. Про час, з якого можливо буде використовувати сьогодні ключі ЦСК Україна, буде повідомлено додатково.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»