• Посилання скопійовано

Рахунки для сплати податків та зборів у 2015 році: офіційне роз'яснення від ДФСУ

Податківці роз'яснили, за якими податками та зборами оновлено рахунки, а які поки сплачуємо на минулорічні

Рахунки для сплати податків та зборів у 2015 році: офіційне роз'яснення від ДФСУ

ДФСУ за запитом редакції "Дебет-Кредит" надала офіційне роз'яснення з приводу оновлення бюджетних рахунків для сплати податків та зборів. Нижче наводимо весь текст роз'яснення:

"Відповідно до статті 43 Бюджетного кодексу України при виконанні державного та місцевих бюджетів застосовується казначейське обслуговування бюджетних коштів на основі ведення єдиного казначейського рахунка, відкритого у Національному банку України. 

Згідно з Порядком відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, в органах Казначейства щорічно на початок нового бюджетного періоду відповідно до Бюджетного кодексу України, закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети та бюджетної класифікації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію», відкриваються (перевідкриваються) рахунки для зарахування доходів бюджетів, надходжень в частині повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою або під державні (місцеві) гарантії (далі - рахунки за надходженнями) протягом 45 днів з дня прийняття закону про Державний бюджет України.

У поточному році в органах казначейства відкриті нові бюджетні рахунки згідно з вимогами Закону України від 28.12.2014 № 80-VІІІ «Про Державний бюджет України на 2015 рік», внесених змін до Бюджетного і Податкового кодексів України в редакціях, що набули чинності з 01 січня 2015 року, та наказу Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію». 

Інформація про реквізити нових бюджетних рахунків за надходженнями, які відкриті в органах казначейства відповідно до змін в податковому та бюджетному законодавстві, територіальними органами ДФС доведена до платників податків у встановленому порядку, в тому числі шляхом її розміщення на офіційному веб-порталі ДФС в рубриці «Бюджетні рахунки».

Також хочемо звернути Вашу увагу на те, що 3719 «Рахунок для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування». на ім’я територіальних органів Міндоходів. 

У 2015 році платники продовжують сплачувати єдиний соціальний внесок на небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я органів доходів і зборів, та введені в дію з 1 жовтня 2013 року. 

У зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів Міндоходів шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів ДФС виникає необхідність відкриття  рахунків 3719 на ім’я територіальних органів ДФС. Однак, одночасне відкриття рахунків 3719 можливе лише за умови завершення організаційних заходів з утворення всіх без виключення  територіальних органів ДФС. 

Про відкриття нових рахунків для зарахування єдиного внеску буде повідомлено завчасно."

Актуальні реквізити рахунків можна також переглянути у довіднику на порталі ДК>>>

Новини по темі:

З'явились рахунки для зарахування пенсійного збору >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»