• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили особливості подання додатка Д7 до декларації з ПДВ

Додаток Д7 заповнюється платниками, які використовують придбані та/або виготовлені товари (послуги) частково в оподатковуваних, а частково - в неоподатковуваних операціях

Податківці роз'яснили особливості подання додатка Д7 до декларації з ПДВ

У листі від 06.08.2013 р. №14061/7/99-99-19-04-02-17 Міндоходів роз'яснило питання щодо подання додатка Д7 до декларації з податку на додану вартість у зв’язку з проведенням перерахунку частки використання товарів/послуг в оподатковуваних і неоподатковуваних операціях.

Як зазначили податківці, звітні періоди, в яких необхідне заповнення та подання додатка 7 до декларації з ПДВ, визначено відповідними таблицями.

Таблиця 1 заповнюється наступним чином:

  - рядок 1 -  за результатами попереднього звітного року у рядку 1 таблиці 1 додатка 7 та надається один раз з декларацією за січень (I квартал). Визначена частка застосовується протягом поточного календарного року;

 - рядок 2 - за результатами звітного періоду, у якому вперше декларуються неоподатковувані операції. Додаток Д7 із заповненою таблицею 1 (рядок 2) надається один раз протягом поточного року разом з декларацією того звітного періоду, в якому вперше задекларовано неоподатковувані операції.

 - рядки 3.1 - 3.3 - за підсумками одного, двох і трьох календарних років, що настають за роком, в якому необоротні активи почали використовуватися (введені в експлуатацію). Подається разом з декларацією за грудень (IV квартал) (у разі зняття з обліку - з декларацією за останній податковий період, коли відбулося таке зняття). 

Таблиця 2 заповнюється за підсумками поточного календарного року і подається разом з декларацією за останній податковий період року (у разі зняття платника з обліку - разом з декларацією за останній податковий період, коли відбулося зняття з обліку).

Таблиця 3 заповнюється при перерахунку частки використання необоротних активів в оподатковуваних операціях за результатами одного, двох і трьох календарних років, що настають за роком, в якому вони почали використовуватися (введені в експлуатацію). Подається разом з декларацією за XII (IV кварталу), або разом з декларацією податкового періоду, в якому платника виключено з реєстру платників ПДВ (останнього податкового періоду).

Платники, які застосовують касовий метод визначення податкових зобов'язань та податкового кредиту, заповнюють таблицю 4. Розрахунок подається щомісячно.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»