• Посилання скопійовано

Оприлюднено нову форму податкової накладної на 2015 рік

Ще не встигла набути чинності нещодавно затверджена форма податкової накладної, як Мінфін уже поспішив внести до неї зміни та викласти у новій редакції Порядок її заповнення

Оприлюднено нову форму податкової накладної на 2015 рік

Ще не встигла набути чинності нещодавно затверджена форма податкової накладної, як Мінфін наказом від 14.11.2014 р. №1129 уже поспішив внести до неї зміни та викласти у новій редакції Порядок її заповнення.

Так, шапка нової податкової накладної* складатиметься з двох граф:

  • «Складається оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції»;
  • «Не видається покупцю (тип причини)».  

У самій формі накладної колонка 5 «Одиниця виміру товару/послуги» складатиметься з двох граф: «Умовне позначення (українське)» (5.1) та «Код» (5.2), які заповнюватимуться відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної. 

Окрім того, внесено зміни до Порядку заповнення податкової накладної, який діятиме з 1 грудня 2014 року. Ці зміни стосуються порядку заповнення податкової накладної на операцію з постачання інвестору товарів/послуг у межах виконання багатосторонньої угоди про розподіл продукції. Зокрема, встановлено, що:

 - при виконанні багатосторонньої угоди про розподіл продукції за участю кількох інвесторів податкова накладна може складатись як оператором, так і інвесторами, якщо усі інвестори зареєстровані платниками податку;

- у разі складання податкової накладної на операції з постачання інвестору товарів/послуг в межах виконання багатосторонньої угоди про розподіл продукції у рядку "Особа (платник податку) - покупець" зазначаються найменування оператора такої угоди та найменування інвестора, який фактично є від імені оператора стороною договору. У рядках "Індивідуальний податковий номер покупця" та "Місцезнаходження (податкова адреса) покупця" зазначаються дані оператора такої угоди. У графі "Вид цивільно-правового договору" зазначаються вид, дата та номер договору, на підставі якого здійснено таке постачання;

- у разі складання оператором інвестору в межах виконання багатосторонньої угоди про розподіл продукції податкової накладної в рядках такої ПН, відведених для заповнення даних продавця, оператор зазначає власні дані, а в рядках, відведених для заповнення даних покупця, - дані інвестора. У графі "Вид цивільно-правового договору" такої податкової накладної зазначаються "Угода про розподіл продукції", дата та номер такої угоди. Графи 4 - 12 не заповнюються.

Наказ набере чинності з 01 грудня 2014 року, крім нової форми податкової накладної та Порядку її заповнення, які набирають чинності з 1 січня 2015 р. 

Таким чином, з 1 грудня будемо користуватись формою податкової накладної, затвердженою наказом Мінфіну від 22.09.2014 р. №957. А уже з 1 січня 2015 року матимемо нову електронну податкову накладну* та Порядок її заповнення.

*Для перегляду цієї форми податкової накладної відкрийте вкладку "Версія від 01.01.2015 р."

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»