• Посилання скопійовано

Уточнено порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних

Розрахунок коригування до податкової накладної на суму до 10 тис. грн, складеної до 1 лютого 2015 року, підлягає реєстрації після реєстрації такої накладної

Уточнено порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних

Кабмін постановою від 30 січня 2015 р. №20 вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

Так, уточнено, що реєстрації підлягають податкові накладні та/або розрахунки коригування (у тому числі ті, що не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг) та залишаються у їх постачальника (продавця); складені під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України; складені в межах виконання угод про розподіл продукції; складені за операціями з постачання товарів (послуг), які звільнені від оподаткування) незалежно від суми ПДВ, зазначеної в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування.

У разі надання нерезидентом послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, податкова накладна складається та реєструється зареєстрованим на території України платником податку - отримувачем таких послуг.

Розрахунок коригування, складений постачальником товарів до податкової накладної, яка видана їх отримувачу - платникові податку, підлягає реєстрації:

- постачальником, якщо передбачається збільшення суми компенсації вартості товарів  на користь такого постачальника або коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суми компенсації;

- отримувачем, якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів на користь їх постачальника.

Розрахунок коригування, складений платником податку до податкових накладних, які не видаються отримувачу товарів, а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації таким платником податку.

Розрахунок коригування до податкової накладної на суму до 10 тис. грн, складеної до 1 лютого 2015 року, підлягає реєстрації після реєстрації такої накладної.

Під час реєстрації податкової накладної отримувачем послуг у разі надання нерезидентом послуг, місцем постачання яких визначено митну територію України, накладання електронного цифрового підпису здійснюється у порядку, передбаченому для постачальника.

Під час реєстрації розрахунку коригування отримувачем товарів у разі, коли передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів на користь їх постачальника, постачальник після складення розрахунку коригування накладає електронний цифровий підпис та надсилає такий розрахунок отримувачу, який накладає на нього власний електронний цифровий підпис.

Період з 1 лютого до 1 липня 2015 р. є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування здійснюється без обмеження сумою податку. Починаючи з 1 липня 2015 р. податкові накладні підлягають реєстрації з дотриманням вимог щодо наявності зазначеної суми.

Постанова набрала чинності 1 лютого 2015 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»